Ordo Equitum Dominae Nostrae Sanctae Mariae Bonaerensis(OSMBA)

Admitere

 ADMITERE

MEMBRII ORDINULUI

TITLURI

A) Fiecare persoana propusa pentru admitere in Ordin va fi un individ practicant al Credintei Crestine si va avea mentalitatea, mijloacele si pozitia astfel incat sa ii permita sa traiasca in mod onorabil, deplin si in mod liber legile si deciziile Ordinului.

Fiecare candidat (care va trebui sa urmeze pasii stabiliti pentru admiterea sa in Ordin) de-a lungul pregatirii sale va fi numit Postulant sau Aspirant; Marele Maestru prin dispozitie “motu proprio” poate incorpora, fara restrictii Membri in Ordin.

 B) Fiecare candidat trebuie sa demonstreze ca este o persoana de un comportament ireprosabil, sa aiba onoare si integritate morala, si, daca a fost casatorit sau ar dori sa se casatoreasca sa o faca potrivit legilor crestine.   

 C) Fiecare candidat trebuie sa completeze in scris o solicitare de admitere dupa modelul predispus pentru Ordin, adaugand propriul CV, impreuna cu copia unui Certificat de Botez si libret de Familie crestina daca s-a casatorit.

 PREZENTAREA PROPUNERII

A) Fiecare Postulant trebuie sa prezinte documentatia necesara la Comisia de Admitere a Jurisdictiei sale, ea este cea care trebuie sa aprobe preliminar candidatul. Dupa aceasta aprobare preliminara, Comisia Jurisdictiei locale va trimite solicitarea si restul documentatiei (impreuna cu opinia sa si recomandarile in privinta gradului de admitere sugerat pentru intrare in Ordin) la sediul Marelui Prior competent, care va ratifica propunerea si o va trimite la Marea Cancelarie pentru aprobarea sa finala.

  B) Marele Maestru va decide asupra admiterii definitive a candidatului, confirmand-o sau nu. Decizia Marelui Maestru este hotaratoare si nu este supusa niciunui apel. Marele Maestru poate delega asemenea responsabilitate. 

 C) Cavalerul Preceptor urmareste formarea postulantului pentru tot timpul stipulat pentru pregatirea sa pana la intrarea sa definitiva in Ordin. 


PROCEDURA DE INTRARE

Admiterea in Ordinul Bonaria se poate intampla in modurile urmatoare:           

A)     prezentarea din partea a doi Cavaleri

B)     prezentarea propunerii de admitere de catre Aspirant insasi

C)    prin mandatul Marelui Maestru

 Cu exceptia cazului de Mandat Magistral toti vor trebui sa respecte regulile Decretului prezent.

a. Admiterea prin prezentarea facuta de doi Cavaleri:   

Daca doi Cavaleri vor credea ca o persoana este demna sa intre in Ordin, ca ea poseda virtutile crestine necesare pentru ca sa devina membrii ei, vor adauga solicitarii de admitere o scrisoare de prezentare dirijata spre Prior, Balivat sau Cancelarie Magistrala (daca pe teritoriu nu exista Autoritate competenta) a postulantului propus, enumerand meritele si motivele pentru care ei cred ca doresc sa propuna persoana. 

In scrisoarea de prezentare va trebui sa se expuna clar meritele postulantului, a se indica daca participa in activitati sociale, lucreaza in activitati de formare culturala, morala, etc.

Nu se poate propune intrarea in Ordin a niciunei persoane care nu a demonstrat in mod favorabil interes in dogmele Cavaleriei Crestine.

 b. Cererea “motu proprio”:

 Cand o persoana avand cunostinta de existenta Ordinului de Bonaria, a inteles principiile fundamentale care il sustin si de asemenea doreste sa devina un membru al sau, poate sa trimita o scrisoare Priorului, Balivului sau in mod direct Cancelariei Magistrale (in caz ca lipseste autoritate competenta pe teritoriul sau) explicand motivele pentru care doreste sa devina membru al Ordinului. Daca subiectul este considerat potrivit, la prezentarea solicitarii de admitere, se va incepe pregatirea sa conform normei si stilului. 

FAZELE ADMITERII

 Procesul de admitere se ramifica in 4 (patru) faze specifice.

In oricare dintre faze procesul poate fi intrerupt, fie din dorinta expresa a postulantului, fie ca postulantul nu este considerat potrivit pentru admitere sau prin dispozitia expresa a Marelui Maestru.

 FAZA 1: Anagrafica

Este cererea de admitere pe care candidatul va trebui sa o prezinte impreuna cu un curriculum vitae insotit de 4 fotografii color. CV-ul va trebui sa precizeze datele personale, formarea academica si profesionala, activitatea sa, participari eventuale in proiecte de caracter social si informatii similare. 

FAZA 2: Cunoasterea istoriei

In aceasta faza Aspirantul trebuie sa demonstreze cunoasterea istoriei Ordinului, a organizarii sale, obiectivele si principiile care reglementeaza viata interna a acestuia. Asemenea date vor trebui fi prezentate in scris comisiei de admitere care le va evalua. 

 FAZA 3: Motivele

Aspirantul care manifesta intentia sa devina Membru al Ordinului, va trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari:

A) Pentru ce doreste sa intre in Ordinul de Bonaria?

      B)  Ce spera sa  gaseasca in Ordinul de Bonaria?

      C)  Ce spera sa primeasca de la Ordinul de Bonaria? 

      D)  Ce este dispus sa aduca pentru binele Ordinului de Bonaria?

   FAZA 4: Conversatie

Ultima faza a procesului de admitere se petrece prin conversatia postulantului cu unul dintre inaltii membri ai Ordinului calificati spre a stabili daca postulantul are toate caracteristicile necesare ca sa devina membru al Ordinului. Conversatia va avea loc in sediul oficial al Prioratului, Balivatului sau Sediului Magistral.

Candidatul va fi insotit de catre un Cavaler care va avea datoria sa ii devina indrumator (“Padrino”) si care va urmari formarea noului Postulant, sub supravegherea Preceptorului.

 Concluzia Procesului verificarii:

A) Terminate fiind diversele faze ale verificarii candidatului, Priorul, Balivul sau Cancelarul, va emite un document scris in care va expune concluziile finale cu justificarile cuvenite; asemenea opinie este hotaratoare pentru admiterea finala.

B) Opinia fiind pozitiva va trebui sa indice, sa justifice, gradul la care se sfatuieste sa fie admis Aspirantul.

 C) Gradul de noblete al aspirantului trebuie aflat, constatat si verificat de catre Presedintele Consiliului Genealogic Heraldic al Ordinului, care se va exprima in acest sens.

 D) Ambele opinii fiind trimise la Sediul Magistral, li se va incorpora fie predicatul de justitie sau gratie magistrala, dupa cum le corespund.

 E) Intreaga documentatie va trebui trimisa la Sediul Magistral situat in Buenos Aires, copia procesului ramanand la locul de origine. Decizia Sediului Magistral este indiscutabila.

 ADMITEREA MEMBRILOR

 A)    Marele Maestru este unica Autoritate care poate admite membri in Ordin si sa le confirme  promovari si atributii de merit.

 B)     El poate delega in orice caz un alt Membru in Consiliul Suprem.

 C)  Pentru incorporarea de Membri in Ordin este solicitata semnarea unui Juramant de Fidelitate catre Casa de Gevaudan si catre Marele Maestru.  

D)    Sant exonerati in ceea ce priveste sectiunea anterioara, Sefii de Stat, Principii, Regii sau altii care vor fi considerati demni de incredere indiscutabila doar prin hotararea Principelui Suveran, Mare Maestru. 

E)    Fiecare Aspirant care intra in randurile Ordinului (in gradul in care va fi) va trebui sa doneze o suma de bani simbolica si voluntara (in plic inchis) care va fi destinat lucrarilor de caritate in numele sau. Cantitatea sumei ramane la criteriul fiecarui candidat. Acest act de caritate se infaptuieste doar o singura data imediat inainte de investirea sa oficiala. Cine nu va putea face astfel, va trebui sa demonstreze caritatea sa printr-un act de caritate concret despre al carui infaptuire va trebui sa isi informeze superiorii, iar acestia vor inainta aceasta informatie catre Marea Cancelarie.